E.g., 2024-6-18
E.g., 2024-6-18

Vis mere

Vis mindre

Home > Feriehus > Bestemmelsessted > Benidorm

Benidorm

Lei dejlig sommerhuse i Benidorm hos spanienferiehuse.dk. Book online, nemt og sikkert. Tag på ferie i Benidorm i Spanien, hvor solen er en sikker vært året rundt.

Kystbyen Benidorm er Alicante-provinsens femte største by og den mest populære ferie- og badeby på Costa Blanca, ja faktisk i hele Spanien. Benidorm har kun ca. 65.000 faste indbyggere, men tæller du turisterne med i folketællingerne, runder du nemt en halv million i sommermånederne. Benidorms økonomi er udelukkende baseret på turisme. Det er ikke kun om sommeren, at turister sikrer en betydelig indtægtskilde. Pensionister, hovedsageligt fra nordeuropæiske lande, der tilbringer vintermånederne i Benidorm, er mindst lige så vigtige.

Søger du et sted, hvor du kan nyde strandlivet fuldt ud, feste døgnet rundt og gå på ægte britisk pub-crawl, så er Benidorm stedet. Bagved de lange strande, er Benidorms kyst tæt bebygget af ”skyskrabere”, hvilket har givet den tilnavne som Spaniens Manhattan og Beniyork. Benidorm blev populær blandt skandinaver, englændere, tyskere og hollændere og har altid været det blandt spanierne selv. De udgør 50 procent af byens turister. Men byen fik også et blakket ry på grund af det uhæmmede natteliv, som myndighederne dog har sat skik på det, selv om der stadig festes igennem.

I de seneste mange år har der fra dansk side været langt mindre interesse for Beni-dorm, men byen har meget at byde på. Mikset af »Manhattan/Miami«, det varme klima, strandene og baglandet er værd at opleve. Det fine er, at Benidorm er for alle aldre og typer med total solgaranti og alle muligheder for afslappet strandliv og familieferie. Klimaet, forlystelseslivet og de fantastiske strande har gjort Benidorm til et af Spaniens allermest populære ferierejsemål. Hvert år tager næsten 10 mio. ferierejsende hertil for at nyde det solsikre klima, et uovertruffent forlystelsesliv og nogle af Europas absolut bedste strande.

Benidorm er et rejsemål, der passer til alle typer ferierejsende. Strandene er børnevenlige, og forlystelseslivet er i verdensklasse - du bestemmer selv, hvor aktivt du vil tage del i det. I Benidorm ligger der også mange såvel internationale som lokale restauranter. Kan du lide at shoppe, bliver du heller ikke skuffet, for her findes hundredvis af butikker med alt fra souvenirs til mærketøj. Når du rejser til Benidorm med Spies, kan du vælge mellem flere rigtig gode hoteller; her findes skræddersyede koncepthoteller for både familier og for dig, der rejser uden børn. De fleste af vores hoteller ligger ved den to kilometer lange og børnevenlige strand Levante.

SOL OG STRAND
Strandene i Benidorm er helt i særklasse. De to hovedstrande, Levante og Poniente, har finkornet sand og er brede og lavvandede. I højsæsonen kan der godt blive trangt i vandkanten, men da strandene er så brede, finder du nemt din egen plet i solen. På strandene tilbydes der alle tænkelige typer vandsport; alt fra beachvolley og vandski til windsurfing, parasailing og bananbåde.

AT SE OG OPLEVE
Selv om Benidorm primært er bygget op omkring turismen, er her også en gammel bydel, som absolut er et besøg værd. Her er desuden mange udsigtspunkter, der byder på betagende vuer. Det kan også være en god idé at leje bil. Der er meget at se i nærområdet, og får du lyst til en endagsudflugt, kan vi anbefale en tur til storbyerne Alicante og Valencia. Byen byder også på tre store moderne shoppingscentre, som man klogelig bør holde teenagedøtre og andre let påvirkelige personer fra. Mest af alt holder vi dog af aftnerne på havneområdet – den smukke stemningsfulde promenade, Explanada de Espana, med de talrige små boder med alverdens fristelser og såmænd til fornuftige priser.

MASSER FOR DEN AKTIVE
Benidorm er et mekka for golfspilleren. Her er mange baner at vælge imellem, og flere af dem ligger tæt på vores hoteller. Rejser du med familien, kan I besøge en af Benidorms temaparker, f.eks. Aqualandia, som er Spaniens største vandland med vandrutsjebaner og forlystelser af høj klasse eller Terra Natura, som er en zoo med over 1500 dyr.

Men her er også alt, hvad man kan begære af en aktive ferie: Sejling, snorkling, jetski, dykning, vandring i bjergene og naturparken Serra Gelada, ridning, mountainbiking, jeepsafari, segway,og paragliding og mere endnu. Man kan også tage en bådtur til den ubeboede Beni- dorm Island eller tage ungerne med i en af forlystelsesparkerne. Blandt andet ligger den kendte Terra Mitica lige i nærheden. Promenaderne benyttes til joggingture, gåture eller bare slentren, og der er et hyggeligt leben af alle aldre, især ved Poniente.

LUFTHAVNE NEAR BENIDORM
Alicante Lufthavn er indgangsporten til Costa Blanca. Lufthavnen er også kaldet El Altet og ligger omkring 50 kilometer sydvest for Benidorm. Det er nemt at køre til lufthavnen med udlejningsbil. Fra Benidorm tager du motorvejen, Autopista A-7. Tilkørslen til lufthavnen er tydeligt skiltet.

OFFENTLI TRANSPORT I BENIDORM
Benidorm har et godt offentligt bussystem med adskillige stop i byen og forbindelser til omkringliggende byer som Altea, Alicante og Calpe. Vest for byens centrum ligger busstationen for langdistancebusser til andre europæiske lande.

TRAFIK OG PARKERING I BENIDORM
I sommermånederne er det ekstremt travlt i Benidorm, og det er svært at finde en parkeringsplads på gaden. Først når du ankommer tidligt, kan du være i stand til at finde en plads i sidegaderne til promenaden. Der er også nogle parkeringshuse, både underjordiske og overjordiske. Nogle parkeringshuse er forbeholdt hotelgæster. Der er et nyt parkeringshus i nærheden af den gamle by, men igen: jo senere du ankommer, jo sværere bliver det at finde en ledig plads.

KLIMAET I BENIDORM
Benidorm er kendt for sit fantastiske mikroklima med enormt mange solskinstimer og konstante varme og har siden antikken været kendt som et helsebringende sted for mennesker med for eksempel astma og gigt.